SSCC-label API-koppeling
Vragen uw handelspartners om uw pallets te voorzien van SSCC-labels? Wilt u dit proces automatiseren en rechtstreeks vanuit het IT-systeem de labels genereren? Kies dan voor een SSCC label API-koppeling.
Automatiseer uw proces
Een API-koppeling kan een enorme tijdwinst opleveren voor uw organisatie. Typt u nog steeds dagelijks de SSCC-code over naar het IT-systeem? Of werkt u de elektronische pakbon met de hand bij? Met een API-koppeling zijn al deze activiteiten volledig te automatiseren.
Bovendien hoeft u de labels niet meer zelf te ontwerpen op basis van de specificaties van uw handelspartners en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de barcodes, de leesbaarheid en of u wel voldoet aan de gestelde eisen.
Winst in tijd en geld
Door uw IT-systeem te koppelen via een API behaalt u winst in tijd en geld. Dubbele invoer in verschillende systemen wordt overbodig. Met een API-koppeling optimaliseert u uw processen en werkt u efficiënter.
Exact & SSCC
Werkt u met Exact? Dan hebben wij goed nieuws. Samen met onze partner Semso bieden wij één geïntegreerde oplossing voor SSCC-labels en EDI met Exact Online en Exact Globe.
Wilt u meer hierover weten? Neem dan contact met ons of met Semso op. Samen hebben wij al diverse implementaties voor klanten gerealiseerd.
Ander IT-systeem?
De meeste ERP of Warehouse Management Systemen ondersteunen tegenwoordig een API-koppeling. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor bedrijven die gebruik maken van MS Dynamics 365 diverse integraties gerealiseerd.
EDI-koppeling
Naast de SSCC Label API bieden wij een EDI platform voor integratie met uw IT-systemen voor alle voorkomende EDI berichten. Door op onderstaande button te klikken kunt u daar meer over lezen.
Voordeel van een SSSC-label API koppeling
Door de SSCC-label generator middels een API te koppelen met uw systemen bespaart u veel tijd en moeite. U kunt direct gebruik maken van dit standaard flexibele bouwblok zonder dit zelf te moeten programmeren.
Veilig, snel en secuur
Over de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken. De SSCC-label API maakt gebruik van standaard beveiligingsmethodieken en encryptie (Oauth 2.0). U koppelt met de API op een standaard manier en daarna kunt u snel, veilig en secuur geautomatiseerd labels genereren en direct naar de printer sturen.
Labels printen
De API genereert het label en u ontvangt het label als een label request file in json formaat óf als PDF. De API genereert het juiste GS1-compliant SSCC-label snel en conform de eisen van uw klant(en).
De label request file die de API teruggeeft kan opgepakt worden door One2Label Automation. One2Label Automation stuurt rechtstreeks en razendsnel industriële printers zoals de Zebra printer aan.
- Bespaar tijd en geld
- Maak direct gebruik van de SSCC-label API
- Zonder zelf te hoeven programmeren
- Wissel real-time data uit
- Digitaliseer uw processen
- Snel, veilig en secuur
De label lay-out
Homogene pallets
Het standaard formaat van een SSCC-label is A5 (148 x 210 mm). Op één pallet plakt u twee identieke SSCC-labels aan twee zijden van de pallet.
Heterogene pallets
Iedere laag van een mixed pallet of heterogene pallet wordt beschouwd als een onafhankelijke logistieke eenheid. Om die reden moet iedere laag van een heterogene pallet geïdentificeerd worden met een eigen SSCC-label.
Enkele of dubbele lay-out?
Tijdens de implementatie van de API heeft u de keuze uit twee lay-outs: dubbel A5 of enkel A5. Deze keuze wordt bepaald door de etiketten die u gebruikt in de printer die u zult gebruiken om de labels af te drukken.
Gebruikt u een rol met A5 etiketten dan heeft u de enkele A5 lay-out nodig. Gebruikt u losse A4 vellen (Avery 3655) met op ieder A4 vel twee A5 etiketten op dan heeft u de dubbele A5 lay-out nodig.
SSCC labels printen
Bij de dubbele A5 lay-out drukt u het door de API aangemaakte label één keer af en heeft u direct twee identieke SSCC-labels. Deze bevestigt u aan twee zijden van de pallet.
De enkele A5 lay-out drukt u het door de API aangemaakte label twee keer af zodat u twee identieke A5 SSCC-labels heeft. Deze bevestigt u aan twee zijden van de pallet.
Meer informatie over SSCC
In de kennisbank op onze website www.palletlabel.nl kunt u meer informatie vinden over de SSCC-code, de GS1 standaard, het SSCC-label en meer.
U kunt zelfs een voorbeeld GS1 logistiek label genereren via de beschikbare demo op de website.
EDI API koppeling
De SSCC-label API kunt u combineren met de EDI API koppeling.
Met de EDI API koppeling wisselt u vanuit uw IT-systeem alle voorkomende EDI-berichten zoals DESADV, ORDERS en INVOIC met uw handelspartners uit.
De aanlevering van gegevens doet u in het door u gewenste formaat. Wij zorgen voor de transformatie, validatie en routering van de berichten.
Daarnaast zorgen wij ervoor dat deze voldoen aan de GS1 standaard en aan de eisen gesteld door u en uw handelspartners. Snel, veilig en secuur.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Heeft u vragen over SSCC-labels, EDI en de integratie mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op het nummer +31 180 54 51 51. U kunt ook mailen naar info@t2s.nl.
Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan onderstaand formulier in.
Meer informatie over cloud labeling
Wilt u meer informatie over het genereren en printen van SSCC-labels vanuit de cloud met API technologie? Lees er hier meer over.
Veelgestelde vragen over een API
Een API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface.
Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot het systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.
Een API is niet zichtbaar voor de gebruiker van de software. De API werkt op de achtergrond en doet daar geruisloos zijn werk door met andere softwareprogrammatuur of het besturingssysteem te communiceren over hetgeen jij op dat moment in de software aan het doen bent.
Een aantal belangrijke voordelen van een API op een rijtje zijn: het maakt een betere samenwerking of transparantie mogelijk, snel gestandaardiseerd en real-time data uitwisselen met anderen, het verbetert interne processen, zorgt voor operationele efficiëntie en het verminderen van IT gerelateerde kosten.
De verschillen tussen EDI en API zijn niet zo groot. Beide zijn er om samenwerking mogelijk te maken. Bij API’s maakt bedrijf B functies toegankelijk voor bedrijf A en is een interface te gebruiken voor het plaatsen van een order. Bij EDI doet partij A een verzoek aan partij B door middel van een bericht. Bijvoorbeeld een koopverzoek in de vorm van Edifact. Er komt bij EDI niet altijd een geautomatiseerd bericht terug, bij API’s wel als je dit zo instelt.